Practice what you preach Skip to main content

Regelmatig vertellen we onze klanten hoe belangrijk hun eigen branding is, want duidelijk op
papier hebben staan wat je naar je klanten uit wilt dragen is een must voor elk bedrijf. Als je
als bedrijf zelf niet weet wie je bent en waar je voor staat, kun je het immers ook niet
effectief online communiceren.

Maar, eerlijkgezegd stonden wij zelf ook nog in de kinderschoenen wat betreft onze
branding. Want; een missie? Een visie? Uhm? Doordat we de laatste maanden zo hard aan
het groeien zijn, hebben we even wat minder tijd en aandacht besteed aan ons eigen merk.
Je snapt het al, er was voor onszelf ook nog genoeg werk aan de winkel. Ons doel: het merk
That Inner Flame laten staan als een huis. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van
Nienke Appels, goeroe op het gebied van merkstrategie en organisatiebranding!

Branding workshop met Nienke Appels

Toen Nienke aan het einde van de ochtend aankwam op ons kantoor, was het meteen duidelijk dat we met een professional te maken hadden. Gewapend met verschillende kleuren papier, pennen en post-its gingen we aan de slag om That Inner Flame eens stevig te doorgronden. 

Allereerst vroeg Nienke ons om in eigen woorden de visie van That Inner Flame op te schrijven, oftewel: Hoe ziet de wereld eruit die je met That Inner Flame wilt creëren? Tijdens het bespreken van onze hersenspinsels was het al vrij snel duidelijk dat we met het hele team op één lijn zaten (Wat overigens fijn én verhelderend was). Hierna vond de brainstorm over onze merkwaarden plaats. Op post-its schreven we ieder 6 waarden die wij bij That Inner Flame vonden passen, waarna we ze een voor een voorlazen en gezamenlijk beslisten of deze een ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’ kreeg. Waarden als ‘flexibel’, ‘resultaatgericht’ en ‘oprecht’ vlogen door het kantoor. Toch was het nog best een opgave om écht helder te krijgen welke woorden exact That Inner Flame tot in de kern omschreven. Als laatste brainstormden we nog samen met Nienke over onze merkbeloften. Waardoor zijn wij uniek en waarom doen wij het anders?

Resultaat

Het resultaat van deze productieve dag: véél meer inzicht in waar That Inner Flame voor staat, en zeker niet onbelangrijk; een gevoel van verbondenheid met elkaar. Want, zoals Nienke ook al zei, niet veel bedrijven zijn het zo met elkaar eens over de richting van hun organisatie. Het belangrijkste inzicht waar we tot gekomen zijn, zijn onze 4 merkwaarden: hart voor de klant, doelgerichtheid, toegankelijkheid en transparantie. Hoe zich dat precies uit en wat we hiermee bedoelen horen jullie snel. Een sterk merk bouw je natuurlijk niet in één dag, dus keep an eye op onze socials voor meer!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Check het hier!