Skip to main content

Content marketing. We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens over gehoord. Maar wat is het precies? Met content marketing worden gebruikers voorzien van informatie die vermakend of informatief is. Content marketing kan met behulp van verschillende middelen – denk aan een infographic, post op Facebook of whitepaper – en voor diverse doeleinden ingezet worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van content marketing voor het behouden van relaties met bestaande klanten. Maak je als bedrijf efficiënt gebruik van content marketing, dan zullen leads terecht komen bij jouw website, blog of video tijdens de zoektocht naar bepaalde informatie.

Heb ik content marketing echt nodig binnen mijn bedrijfsvoering?

De toegevoegde waarde van content marketing wordt vaak onderschat. Ongeveer de helft van de online shoppers (44%) begint bij een zoekopdracht in een zoekmachine als Google. Daarnaast klikt 60% door op basis van de top 3 organische zoekresultaten*. Het is dus een must om in deze top 3 te staan om leads te generen. Goed nieuws! Dit is zeker mogelijk. Hoogwaardige content zorgt namelijk voor een hogere positie in de zoekresultaten van Google.

Hoe kom ik aan goede en pakkende content?

Het opstellen van een contentmarketingstrategie is essentieel voordat je aan de slag gaat met het schrijven van content. Bij het bepalen van een strategie voor content marketing kies je een specifieke doelgroep. Denk goed na voor wie de content die je wilt gaan schrijven écht interessant is. Stel hierbij ook de juiste tone of voice vast die jouw doelgroep zal aanspreken. Ook bepaal je lange termijn doelstellingen zodat je gemakkelijk kunt reflecteren op resultaten die je wenst te boeken. Wees daarnaast zorgvuldig met het kiezen van de juiste social mediakanalen. Waar is jouw doelgroep actief op? En op welk platform kun je de interactie met ze aangaan? Ook niet onbelangrijk is een ‘responsive’ design. Dit betekent dat de content op bijvoorbeeld jouw website afgestemd is op meerdere apparaten zoals een smartphone of tablet. Bovendien is succesvolle content niet alleen uniek en doelgroepgericht, maar ook ‘zoekmachinevriendelijk’. Dit houdt in dat een tekst passende keywords, tussenkopjes, een overzichtelijke opbouw en links bevat.

Wat levert content marketing mij op?

Content marketing draagt bij aan het bereiken van meerdere bedrijfsdoelen.

  • Bekendheid en bereik. Pakkende content over (actuele) thema’s zorgen voor meer verspreiding op social media. Hiermee wordt zowel het bereik als de bekendheid van een bedrijf vergroot.
  • Klantenbinding. Waardevolle content resulteert in snellere klantbinding – ook op de lange termijn. Relevante informatie wordt beloond met terugkerende websitebezoekers.
  • Meer leads. Een potentiële klant laat sneller zijn contactgegevens achter wanneer hij getriggerd wordt door overtuigende informatie.

Bovendien blijkt uit onderzoek van HubSpot* dat actief gebruik van content marketing resulteert in het genereren van 4,5 keer meer bezoekers! Dit neemt niet weg dat unieke content schrijven een vak apart is. Het is lastig, maar zeker onder de knie te krijgen met behulp van de juiste tips en tricks!

Wist je dat…

That Inner Flame een Content On Fire cursus aanbiedt waarbij je gedurende 6 weken iedere week kennis kunt maken met een nieuw onderwerp binnen content marketing? Meer informatie over deze cursus vind je hier. Ben je benieuwd of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

 

* Bron: www.hubspot.com

Leave a Reply