Skip to main content

Iedereen heeft zijn of haar eigen talent. Zo werkt het ook in het bedrijfsleven. Wij als marketeers staan te springen als we weer een nieuwe SEO blog mogen uitwerken, maar laten het schrijven van een goed boek toch liever over aan een professionele auteur. Zo werkt het waarschijnlijk ook binnen jouw (IT-)bedrijf. Een leuk tekstje op Facebook? Geen probleem! Nieuwe connecties op LinkedIn? Gezellig! Maar plaats je ook wel de juiste content? Connect je daadwerkelijk met de juiste mensen, en gebruik je überhaupt wel de juiste kanalen? Social media is zo veel meer dan een beetje intuïtief netwerken, het draait om de juiste inhoud, op het juiste kanaal, op het juiste moment.

De afgelopen 2 jaar hebben wij al veel verschillende bedrijven geholpen aan structurele zichtbaarheid en het opbouwen van autoriteit. De kanalen die wij hiervoor inzetten hangen vaak af van de branche waarin het bedrijf zich bevindt. Tegenwoordig helpen wij steeds meer technische bedrijven aan een vlammende marketingstrategie en knallende content. Om meerdere bedrijven uit deze branche op weg te helpen hebben wij onze favoriete kanalen met wat handige tip op een rijtje gezet:

LinkedIn content + connecties 

Het is niet voor niets dat LinkedIn advertenties verkoopt…Wist je dat persoonlijke pagina’s over het algemeen veel meer bereik hebben dan bedrijfspagina’s? Het is dus van belang dat jouw profiel helemaal on point is. Een duidelijke foto, aantrekkelijke header en consistente content met zowel informatieve, wervende of persoonlijke insteek is key! Op het moment dat je de smaak een beetje te pakken hebt en jouw hoeveelheid content begint te groeien, is het tijd om meer connecties op te bouwen. Relevante connecties die keer op keer nieuwe content voorbij zien komen zijn eerder geneigd om contact met jou op te nemen. Deze tip werkt trouwens ook goed als je bezig bent met het werven van nieuw personeel!

Technische SEO Blogs 

Zowel binnen de technische- als binnen de informatie-tak zijn zoekmachines vandaag de dag nog steeds de holy grail. Goed opvallen doe je door hoog in Google te scoren. Even serieus, niemand klikt toch verder naar de 2e zoekpagina? 😉 Bij het optimaliseren van jouw positie is een zoekwoorden-onderzoek onmisbaar. Zodra je weet welke woorden je moet gebruiken, is het alleen nog een kwestie van deze juist verwerken, easy peasy! 

Personal branding voor je team

Jouw profiel kan wel helemaal top zijn, zolang dit niet het geval is bij de rest van jouw team schiet je er nog niet heel veel mee op. Zorg er dus voor dat dit bij iedereen in orde is. Hoe leuk is het om vervolgens verschillende teamleden authentieke content te laten schrijven vanuit zijn of haar eigen positie? Creativiteit en afwisseling gegarandeerd! Mochten jouw teamleden nou geen social-sterren zijn, help ze een handje op weg of organiseer een workshop voor het hele team!

Ben jij benieuwd naar hoe wij al vele IT-bedrijven hebben geholpen met hun marketing of zou je graag een keer onze opties bespreken? Neem gerust contact met ons op, de deur staat altijd open! 🙂