Een goede website is onvermijdelijk voor online zichtbaarheid Skip to main content

Jouw online zichtbaarheid is bepalend voor het succes van je bedrijf. Ik hoor je al denken: “Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan”. Want, hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie zodanig zichtbaar is in Google op het moment dat jouw doelgroep opzoek gaat? Nog belangrijker: hoe trigger je jouw doelgroep om jou te kiezen in een markt vol concurrentie? Wij vertellen je graag waarom het hebben van een goede en bruikbare website key is om online zichtbaarheid te genereren én boven de concurrent uit te stijgen.

Doordat we met zijn allen steeds meer online zijn (side note: bijna driekwart van de Nederlanders doet haar aankopen online), is het hebben van een goed werkende website een must. Daarnaast vindt het eerste contactmoment met je potentiële klant vaak plaats via de website. De eerste indruk is belangrijk en zal daarom verbluffend moeten zijn. Jouw website is dan ook jouw visitekaartje: dé geschikte plek om potentiële klanten kennis te laten maken met jouw aanbod en USP’s. Ook is het een kanaal om potentiële klanten sfeer te laten proeven en meer feeling te geven bij de gezichten achter het bedrijf.

Maar, zo makkelijk als het klinkt blijkt het in de praktijk niet te zijn. Een middagje surfen op het internet zal je laten zien dat veel websites in geen optimale staat verkeren. Het ontbreken van een https is een veelvoorkomend voorbeeld. Een https biedt bezoekers op jouw website de zekerheid dat (persoonlijke) gegevens veilig zijn. Bovendien is 30% van de e-commerce websites slecht bereikbaar doordat ze minstens één tot een aantal uren per maand uit de lucht zijn. Dat is natuurlijk een misser en kun je je niet veroorloven.

Dus… tijd voor wat praktische tips voor een dynamische website. Een goede website scoort immers een stuk hoger in Google wanneer het relevante content bevat. Hieronder vind je 5 relevante content-tips voor meer online zichtbaarheid.

Tip 1: Zoekwoorden analyse

Allereerst, doe een goede zoekwoorden-check! Wil je een hogere online zichtbaarheid in Google creëren en daarmee jouw doelgroep aanspreken, dan is het handig om eerst in kaart te brengen welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt in Google. Dit is eenvoudig te achterhalen door middel van een zoekwoorden analyse. Hier kan slim op ingespeeld worden door deze woorden te implementeren in onder andere jouw paginatitel, description meta-tag en content op jouw website.

Tip 2: Blogs

Deel kennis over onderwerpen uit jouw branche door het schrijven van blogs. Als expert deel je daarmee waardevolle informatie met website bezoekers en tegelijkertijd word je beloond door Google.

P.S. Beschik je over keurmerken en/of certificaten? Deel deze op jouw website om je expertise mee aan te duiden!

Tip 3: Klant portfolio

Bouw een klant portfolio op jouw website. Voor potentiële klanten is het super interessant om meer te lezen over de ervaring van jouw organisatie. Welke projecten heb je gedaan? Hoe zijn deze verlopen en wat waren de resultaten hiervan? Deel het gerust; dit mag ook wanneer je trots bent op bepaalde samenwerkingen.

Tip 4: Yoast plugin

Is jouw website gemaakt via WordPress? Installeer dan de Yoast plugin: een makkelijke tool om content op je website voor Google te optimaliseren.

Tip 5: Referenties

Tot slot: referenties! Vraag aan je huidige klanten of ze een referentie achter willen laten en vraag goedkeuring voor het plaatsen van de referentie op jouw website. Dit wekt namelijk veel vertrouwen bij nieuwe website bezoekers op en zal goed doen voor je online vindbaarheid.

Ga jij voor de 2.0 versie van jouw zichtbaarheid? Bij That Inner Flame bieden we de Content on Fire Course, waarbij jij in zes weken tijd content en copywriting beter leert te begrijpen en beheersen. Je gaat zelf aan de slag met een real-life casus en wij bieden persoonlijke ondersteuning tijdens dit traject! Of wil je toch liever uit handen geven? Uiteraard staan onze online vindbaarheid-experts voor je klaar.