Skip to main content
Een knaller van een social media strategie, dat willen we allemaal wel. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom delen we graag 3 tips die ervoor zorgen dat jij een megasterke social media strategie neerzet.

Richt je social media strategie in op voor je doelgroep

De kern van jouw social media strategie is je doelgroep. Voor wie schrijf je al die toffe content? Het is belangrijk dat je dit helder hebt, anders ga je met hagel schieten en spreek je niet die doelgroep aan die jij wilt aantrekken. Daarom moet je een profiel creëren van je ideale klant, a.k.a. een persona. In een persona beantwoord je onder andere de volgende vragen:
  • Wat voor iemand is die persoon?
  • Hoe ziet het leven van deze persoon eruit?
  • Waar loopt deze persoon tegenaan?
  • Wat voor oplossing past daarbij?
  • Op welke manier wil deze persoon geholpen worden?
Als je dit helder hebt, kun je heel gericht je content gaan schrijven zodat je deze persoon kan aanspreken.

Wat is jouw onderscheidend vermogen?

Wat maakt jou anders dan anderen? Er zijn misschien wel veel mensen in jouw branche die hetzelfde doen als jij. Maar wat is er anders aan jouw manier van werken, jouw mindset, jouw drijfveren? Waarom ben jij uberhaupt ooit gestart met je bedrijf?

Stel slimme doelen voor jouw social media strategie

Ja, slimme doelen stellen is belangrijk. Duh. Maar hoe doe je dat precies? En hoe zorg je er dan voor dat je je doelen ook daadwerkelijk behaalt? Door ze SMART te maken. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Door je doelen SMART op te stellen ga je van doelen als ‘meer volgers op social media naar ‘een groei van Instagram volgers van 20% in de komende 3 maanden door 3 keer per week op de feed te posten’.

Specifiek

Wat wil je bereiken? Ben specifiek. Waar wil je dit bereiken? Hoe en wanneer? Met wie en waarom?

Meetbaar

Een meetbaar doel houdt in dat je er getallen aan plakt. Denk aan de hoeveelheid volgers, kosten, percentages, kwaliteit. Hoeveel werk moet er bijvoorbeeld gedaan worden? En hoe meet je dat? Wat is het eindresultaat dat je wil bereiken?

Acceptabel

Het is ook belangrijk dat je acceptabele doelen stelt. Sta je wel achter de doelen die je stelt? Stel je ze omdat je ze zelf wil bereiken? Of omdat een ander dat wil? Is het logisch dat jij met dit doel aan de slag gaat?

Realistisch

Logisch dat je doelen realistisch moeten zijn, maar toch is dat iets wat je vaak over het hoofd ziet vanuit je enthousiasme. Haalbare doelen stel je door na te denken over welke stappen je moet zetten. Heb je de kennis in huis om dit uit te voeren? En de middelen?

Tijdsgebonden

Natuurlijk wil je weten of jij je doel hebt behaalt. Dat doe je door een einddatum te bepalen. Zo heb je een heldere deadline en blijf je gemotiveerd. Zo. Nu kun jij aan de slag met het crushen van jouw social media strateigie. En wil je toch graag een keer sparren met ons over hoe we jouw ultieme social media strategie kunnen inrichten? Bekijk bijvoorbeeld onze dienst social media beheer.